POLL: Correct dat Gent en OHL vrijdag spelen?

AA Gent en OH Leuven spelen vrijdag hun wedstrijd van speeldag 29 in de Jupiler Pro League. Vrijdag dus en niet zoals alle andere ploegen op zaterdag om 20u. Nochtans moeten de wedstrijden van de laatste twee speeldagen in de reguliere competitie op hetzelfde moment worden gespeeld, zoals het reglement dat voorschrijft.

OH Leuven-trainer Emilio Ferrera klaagde na de gewonnen wedstrijd tegen KV Oostende (4-1) over die datum. “We hebben nog een moeilijke wedstrijd die we bizar genoeg vrijdag moeten spelen, vóór de andere ploegen. Dat is een belangrijk voordeel voor onze concurrenten die dan ons resultaat al kennen. Dat vind ik helemaal niet logisch. Ik begrijp niet dat die regel werd veranderd.” OHL strijdt op de laatste twee speeldagen samen met vijf andere ploegen tegen de degradatie.

Extra rust voor Champions League

Hoe komt het dat AA Gent en OHL hun wedstrijd al op vrijdag afwerken? De kalendercommissie van de KBVB besliste begin dit jaar om de Buffalo’s een extra dag rust te geven om zich zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tegen Wolfsburg. Die match vindt plaats op dinsdag 8 maart. AA Gent moet op het veld van Wolfsburg een 2-3-nederlaag rechtzetten als het door wil stoten naar de kwartfinales. 

1521 keer bekeken