W.Beveren bijna zeker van behoud

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Waasland-Beveren heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Het won met 2-3 op het veld van Charleroi. Uitblinker Thibault Moulin zette in de slotminuut een strafschop om. Charerloi doet zo wel een slechte zaak in de strijd voor play-off 1.

Charleroi stond voor aanvang van speeldag 28 op een zesde plaats, maar zag eerder Zulte Waregem en Standard over zich springen. De mannen van Felice Mazzu wisten dus wat er moest gebeuren en begonnen snedig aan de wedstrijd. Perbet scoorde al snel, maar z’n doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Wat later werd het toch 1-0, Saglik zette een strafschop feilloos om.

Na de pauze kwam Waasland-Beveren beter uit de kleedkamer en kwam het ook langszij want ook Beveren kreeg een strafschop. Moulin bleef koel en trapte de 1-1 binnen. Charleroi besefte dat een plaats in de top 6 op het spel stond en ging op zoek naar een voorsprong. Die kwam er ook dankzij het 12e doelpunt van Jérémy Perbet.

Charleroi leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Waasland-Beveren bleef op enthousiasme kansen creëren. Na een schitterende Zidane-beweging & diepe bal van Moulin kwam Nabab alleen voor Penneteau en die schoof de 2-2 binnen. Plots kregen beide ploegen kans na kans. Nabab & Gano mistten voor Waasland-Beveren. Pollet kon niet scoren voor Charleroi.

Het leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuut ging Siebe Schrijvers op wandel in de 16 van Charleroi. Dessoleil bracht de Genk-huurling ten val en Waasland-Beveren kreeg vanop de stip dé kans om zich zo goed als zeker te verzekeren van het behoud. Moulin bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met de winnende treffer. Door de overwinning heeft Waasland-Beveren, met nog twee wedstrijden te gaan, nu 5 punten meer dan de laatste in de stand, Westerlo. Bovendien houdt het maar liefst 5 ploegen achter zich in het klassement.

 

2313 keer bekeken