Spektakelrijke Clasico eindigt op 3-3

Bekijk het matchverslag vanaf 0:30.

De Belgische Clasico tussen Anderlecht en Standard is geëindigd op een 3-3-gelijkspel. De Rouches leidden na een sterke eerste helft met 1-2, maar paars-wit herstelde zich helemaal na de rust. In de stand blijft Anderlecht derde met zes punten minder dan Club Brugge en AA Gent, Standard mist de kans om voorlopig zesde te worden.

Anderlecht kon de voorbije vijf confrontaties met Standard nooit winnen en ook deze keer waren het de Rouches die aanvankelijk het sterkst voor de dag kwamen. Al na twee minuten kregen ze een reuzekans op het openingsdoelpunt. Na balverlies van Acheampong kon Dossevi uithalen, Proto stond goed gepositioneerd en hield de poging uit zijn doel.

De thuisploeg was vooral gevaarlijk op de counter en bij hun eerste tegenaanval was het meteen raak. Na balverlies van Standard stonden er drie mannetjes van paars-wit tegenover een van de Rouches, Acheampong bracht de bal tot bij Suarez en die maakte de aanval mooi af.

Lang kon paars-wit niet genieten van die voorsprong. Na zwak verdedigen van Najar kon Edmilson de bal tot bij Santini brengen en de Kroaat duwde de 1-1 binnen. Standard controleerde de wedstrijd en was vooral sterk op stilstaande fases. Op het half uur bereikte een corner de vrijstaande Kosanovic en de Serviër kon de 1-2 binnen trappen.

RSCA met verse moed

Anderlecht kwam met verse moed uit de kleedkamer en dat resulteerde meteen in heel wat kansen. Steven Defour trapte eerst nog in het zijnet in minuut 55, maar drie minuten daarna was het raak. Okaka kopte een voorzet van diezelfde Defour in doel en hing de bordjes weer gelijk.

De thuisploeg behield het overwicht en liet Standard sterretjes zien. Toch kwamen de Rouches iets na het uur weer op voorsprong. Een schot van Edmilson week af op het hoofd van Kara en belandde zo in doel. Standard uit het niets op voorsprong, maar Anderlecht liet de kopjes niet hangen.

Twintig minuten voor tijd bracht Besnik Hasi Tielemans en Lukebakio op het veld. Die laatste kopte meteen daarna een vrije trap van Steven Defour knap in doel: 3-3. Beide ploegen gingen nog vol voor de overwinning. Een harde knal van Tielemans eindigde eerst op de lat en even later werd de 3-4 van Edmilson terecht afgekeurd voor buitenspel. Een zinderende Clasico eindigt zo op een 3-3-gelijkspel.  

6661 keer bekeken