Brugse machine sputtert in Genk

Bekijk het matchverslag vanaf 21:30.

De eerste nederlaag van Club Brugge in 2016 is een feit. De leider verloor zondagmiddag met 3-2 op het veld van een gretig Racing Genk, dat dankzij de zege zo goed als zeker is van deelname aan play-off 1.

De eerste kans voor Club Brugge was meteen raak. Het combineerde knap doorheen de blauwe defensie: de verrassend in de basis startende Coopman liep zich goed vrij op rechts en legde perfect terug tot bij Meunier. De rechtsachter had de bal maar voor het binnentikken: 0-1. Racing Genk was nauwelijks onder de indruk en ging verwoed op zoek naar de snelle gelijkmaker. Bailey voelde zich in zijn sas, Meunier had zijn handen meer dan vol met de dribbelende Jamaicaan. Na twintig minuten zette hij drie Bruggelingen in de wind, maar Butelle had een fantastische reflex in huis op het schot van de Genkenaar. Even later moest Butelle zich in de korte hoek opnieuw attent tonen op een vrije trap van Pozuelo. Op het halfuur ging De Bock onnodig in de fout in de eigen zestien. Hij trok Walsh onnodig neer in de zestien, Smet wees onverbiddellijk naar de stip. Een koud kunstje voor Karelis. De Griek trapte de gelijkmaker hard en centraal: 1-1 aan de pauze. 

In het begin van de tweede helft klom Genk op voorsprong. Smet liet een fout van Malinovsky op Denswil onbestraft. In navolging van die actie leverde Bailey een perfect voorzet af bij Buffel, die de 2-1 in de vlucht via de paal binnenschoot. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld. Buffel verstuurde een perfecte voorzet naar Malinovsky, die aan de tweede paal terugkopte tot bij de ingevallen Samatta. De Tanzaniaan had de 3-1 maar voor het binnentikken. Luttele minuten later verkleinde Club de marge terug tot één doelpunt. Izquierdo zette goed voor vanop de linkerflank. Wesley zag zijn poging nog van de lijn gekeerd, maar Vanaken werkte de rebound wel voorbij Bizot: 3-2. Preud'homme joeg zijn elftal naar voren, maar Club verzuimde een derde keer te scoren. Vanaken zette in de slotminuten perfect voor, Engels leek de 3-3 in doel te tikken, maar Bizot redde met een knappe reflex op de lijn. Voor het eerst in 9 competitiewedstrijden weet Club Brugge nog eens wat verliezen is. Voor Genk wenkt play-off 1. Als het volgend weekend wint op het veld van Standard is het zeker.

4484 keer bekeken