Essevee houdt PO1-ambitie levendig

Bekijk het matchverslag vanaf 30:10.

Zulte Waregem heeft een goede zaak gedaan in de strijd voor play-off 1. Op bezoek bij STVV wonnen de mannen van Francky Dury met 1-2. Stephen Buyl scoorde in de slotfase het winnende doelpunt. Essevee schuift zo de top 6 binnen, al spelen Charleroi en Standard nog op zondag.

STVV begon het snedigst aan de wedstrijd. Kenny Steppe, die de voorkeur kreeg op Sammy Bossut, ging goed plat op een schot van Gerkens. Op het kwartier kreeg Zulte Waregem een eerste reuzenkans. Steve De Ridder kwam alleen voor de keeper, maar hij wachtte te lang en trapte uiteindelijk in het zijnet. De wedstrijd verwaterde wat, tot er plots een goal uit de lucht viel. Na 35 minuten zag De Ridder Cordaro vrijlopen en hij trapte hard binnen: 0-1. Meteen daarna kreeg Lepoint nog een uitstekende mogelijk op 0-2, maar hij trapte van dichtbij op de paal.

Na de pauze was er weinig te beleven. Steppe sloeg nog een verdwaalde voorzet uit z’n doel en Mahlangu kopte nog eens ver naast. Het opvallendste wapenfeit was de wissel van STVV-doelman William Dutoit. Bij het wegtrappen van een bal, greep hij meteen naar de rug en het werd al snel duidelijk dat hij niet verder kon. Wat later bleef ook invaller Benito Raman even roerloos liggen nadat hij de schoen van Dalsgaard, zij het onvrijwillig, in het aangezicht kreeg. Raman kon wel verder en zag STVV ook gelijkmaken. De Duitser Proschwitz kwam goed voor z’n man en kopte hard in de benedenhoek.

Wat later zag het er nog slechter uit voor Zulte Waregem toen Steve De Ridder met z’n tweede gele kaart naar de kant moest. STVV drong aan voor een tweede doelpunt, maar Verboom keerde nog een poging op de lijn. Wanneer het er helemaal niet meer naar uit zag, scoorde Essevee toch nog 1-2 in de slotfase. Cordaro kreeg teveel vrijheid en vond Buyl aan de tweede paal die niet meer kon missen

 

1143 keer bekeken