Kortrijk pakt de 3 punten op Mechelen

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

KV Kortrijk heeft een 0-2-overwinning geboekt op het veld van KV Mechelen. Dankzij die winst behouden de Kerels een waterkansje op play-off 1, Malinwa speelt voor een zevende keer op rij play-off 2.

Met KV Mechelen en KV Kortrijk stonden er twee ploegen tegenover mekaar die aan elkaar gewaagd zijn. Beide teams pakten de voorbije vijf wedstrijden 8 op 15 en in totaal zaten ze aan 33 punten na 27 speeldagen. In het Mechelse AFAS Stadion waren het wel de bezoekers die al snel op voorsprong kwamen. Zarko Tomasevic was Paulussen te slim af bij een vrije trap van Mercier en tikte de bal binnen. De Montenegrijn moest even later wel naar de kant met te veel last aan de onderrug.

Op het half uur kreeg Malinwa de kans om de bordjes weer gelijk te hangen. Tim Matthys ging makkelijk neer na een duel met Hervé Kage, maar scheidsrechter Joeri Van de Velde wees resoluut naar de stip. Nicolas Verdier zette zich achter de bal, maar zijn poging werd uit doel gehouden door Darren Keet. In de herneming kreeg ook Steven De Petter de bal niet in doel. KV Mechelen ging nadien nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Kortrijk had de wedstrijd onder controle.  

Ook na de rust deed Malinwa er alles aan om de bordjes weer gelijk te hangen. Maar door zelf slordig voetbal op de mat te brengen en een stevig defensief blok bij de bezoekers, lukte dat niet. In de slotminuten viel er wel nog een doelpunt aan de andere kant: Rolland wrong zich door de verdediging van KV Mechelen en trapte de 0-2 voorbij Gillet. 

 

1127 keer bekeken