Westerlo opnieuw laatste

Bekijk het matchverslag vanaf 20:10.

Westerlo was door de zege van OH Leuven verplicht te winnen om van de laatste plaats weg te geraken. De Kempenaars geraakten in eigen huis echter niet voorbij Moeskroen-Péruwelz en sluiten het weekend dus als rode lantaarn af. Het werd 2-2 in het Kuipje.

De eerste helft was het prototype van een razend spannende degradatiestrijd. Al na drie minuten veegde Moeskroen-Péruwelz de nul al van het bord. Westerlo kreeg een hoekschop van Dingomé onvoldoende weggewerkt, waarop Dussenne de 0-1 van dichtbij voorbij Van Langendonck trapte. Het antwoord van de Kempenaars volgde nog geen tien minuten later. Vagner verkeek zich op een op Castelletto afgeweken kopbal van Cools: 1-1. De Henegouwers voetbalden een klasse beter dan Westerlo, maar lieten zich wel aftroeven op een perfect uitgespeelde counter. Hyland zette Gounongbe knap vrij. De topschutter zette strak voor, Henkens controleerde en werkte beheerst af. Lang kon Westerlo niet genieten want aan de overzijde nam Oussalah een voorzet van Tirpan meteen op de slof: 2-2. De Henegouwers voetbalden vrank en vrij en creëerden nog meer kansen, maar Van Langendonck dook een kopbal van Dussenne uit de hoek en even later stopte hij ook een schot en een kopslag van Coulibaly. 

Ook na de pauze legden de elf van De Boeck het betere voetbal op de mat. De defensie van Westerlo had zijn handen vol met Coulibaly. Op het uur dook hij in de rug van Schuermans en kopte hij de 2-3 binnen, maar Delferiére keurde het doelpunt terecht af voor buitenspel. In de slotfase creëerde Westerlo uit het niets een handvol kansen. Eerst redde Vagner een schot van Molenberghs. Nadien ranselde hij ook nog een poging van dichtbij van Gounongbe knap uit zijn doel. Westerlo doet dus een enorm slechte zaak in het klassement. Het heeft nog twee wedstrijden - in Lokeren en thuis tegen Waasland-Beveren - om de degradatie te ontlopen.

821 keer bekeken