OHL pakt belangrijke zege tegen Oostende

Bekijk het matchverslag vanaf 6:00.

OH Leuven heeft een levensbelangrijke zege geboekt in de strijd tegen de degradatie. In eigen huis won het met 4-1 van KV Oostende. Bostock & Croizet scoorden elk twee keer voor OHL. Voor de wedstrijd werden twee spelers van Leuven nog beschuldigd van gokken op eigen wedstrijden. Ondanks de moeilijke omstandigheden vooraf slaagt OHL er dus toch in om weg te komen van de laatste plaats.

OHL stond onder grote druk, met enkel nog wedstrijden tegen play-off 1 ploegen moest het proberen wegkomen van de laatste plaats. Met het gokgeruchten rond doelman Riou & kapitein Reynaud kwam Leuven wel extra snedig het veld op. Halverwege de eerste helft resulteerde dat in een voorsprong. Bostock plaatste een penalty zuiver in de winkelhaak voor 1-0. Enkele minuten later verdubbelde Croizet de Leuvense voorsprong. Trossard draaide Vandendriessche dol en z’n voorzet was perfect voor Croizet om de 2-0 binnen te kopen.

Na de pauze kwam Oostende het best uit de kleedkamer maar Riou stond pal op een poging van Musona. Net toen KVO de druk opvoerde counterde Leuven. Trossard stuurde Bostock weg en de Engelsman knalde de 3-0 hard in het dak van het doel. Luttele minuten later hetzelfde scenario als in de eerste helft met een snel volgend doelpunt. Het was opnieuw Trossard die Croizet op weg zette naar de 4-0, ook het tweede doelpunt voor Croizet. Oostende scoorde nog wel tegen via Milic, maar de overwinning van Leuven kwam niet meer in gevaar.

In de slotfase was er nog een opvallende applauswissel. Kapitein Reynaud werd vervangen en gaf de kapiteinsband door aan doelman Riou, die andere speler die in opspraak kwam. Dit allemaal onder luid applaus van de Leuvense aanhang.