Beste aanval treft beste verdediging

Real Madrid tegen Atlético Madrid, dat is de beste Europese aanval van het moment tegen de beste Europese verdediging van het moment. Ze ontmoeten elkaar zaterdagnamiddag in Santiago Bernabeu om 16u.

Zinedine Zidane bleek de afgelopen weken een verademing te zijn voor de Koninklijke. Hij verloor nog geen enkele wedstrijd en transformeerde zijn ploeg in een ware doelpuntenmachine met 26 goals in 8 wedstrijden. In Europa mogen ze zich voorlopig de ploeg met de beste aanval noemen. Sinds de start van de competitie scoorden ze maar liefst 71 keer in 25 wedstrijden, wat goed is voor minstens twee goals per partij. Cristiano Ronaldo maakte er daarvan 22. Geen enkele club uit de vijf grote Europese competities (Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië en Duitsland) doet beter.

Daartegenover staat de ploeg van de charismatische coach Diego Simeone. De Colchoneros beschikken over de beste verdediging in Europa met slechts elf tegendoelpunten in 25 matchen. Ze hielden achterin zelfs zestien keer de nul. Aanvallend doet Atlético het een pak minder met slechts 35 realisaties, waarvan er twaalf op naam staan van Antoine Griezmann.

Zidane kan opnieuw rekenen op aanvaller Karim Benzema. Gareth Bale en Pepe liggen wel nog in de lappenmand. Bij Altético staat Rode Duivel Carrasco aan de kant met een enkelblessure.

382 keer gelezen