AA Gent leeft op tegen Lokeren

Bekijk het matchverslag vanaf 1:35.

Na vier verliezen in vijf wedstrijd was het tijd voor AA Gent om zich in eigen huis te herpakken tegen Lokeren. Voor Georges Leekens was het een bezoek aan zijn ex-club en aan zijn ex-speler Mbark Boussoufa, al startte die vanop de bank.

AA Gent eiste meteen het balbezit op en dat loonde al na tien minuten. Na een lang uitgesponnen aanval waarbij een kopbal van Gershon eerst van de lijn gehaald werd, kwam het leer uiteindelijk bij Neto terecht. Die twijfelde niet en met een halve omhaal schoot hij de 1-0 knap binnen. In de 38ste minuut was het opnieuw raak voor AA Gent. Dejaeghere kreeg ruimte en met een plaatsbal zette hij via de paal de 2-0 op het bord. Lokeren had geen verhaal, maar in 42ste minuut kreeg het plots weer hoop nadat scheidsrechter Gumienny een lichte strafschop toekende aan Lokeren. Harbaoui twijfelde niet en nam het cadeau met plezier in ontvangst. Zo werd het 2-1 op slag van rust.

In de tweede helft nam Gent de wedstrijd weer in handen. Lokeren maakte weinig aanstalten om de aanval op te zoeken. De landskampioen probeerde er al voetballend door te komen, maar Lokeren hield het goed dicht achteraan en brak de aanval geregeld af met een fout. In de slotminuut was het dan toch nog eens raak. Depoitre verlengde een vrije trap van Milicevic aan de eerste paal in doel en legde zo de 3-1 eindstand vast.

4143 keer bekeken