Gokten OHL-spelers op eigen wedstrijden?

Er komt een onderzoek naar verdacht gokgedrag op wedstrijden van OH Leuven. Dat bevestigt OH Leuven aan VTM NIEUWS. Volgens de club gaat het om hardnekkige geruchten over spelers die op eigen wedstrijden gokten. OHL stapte daarop zelf naar de voetbalbond. Onder andere de naam van kapitein Romain Reynaud valt.

Volgens OHL heeft het zelf geen aanwijzingen van verdacht gedrag, maar meldde een lid van de technische staf dat er gegokt werd door eigen spelers. Op zo'n moment is de club verplicht melding te maken aan de voetbalbond. Die droeg het dossier over aan het bondsparket, dat een onderzoek zal starten. Ondertussen is het dossier ook bij het federaal parket terechtgekomen. Of ook zij een onderzoek starten is nog niet duidelijk.

De hele zaak is ook gemeld bij de Europese voetbalbond UEFA. Die organisatie kan bekijken of er verdacht gokgedrag is rond wedstrijden van OHL. 

Het is nog niet duidelijk welke stappen OHL zelf zal ondernemen tegen spelers. De club beleeft geen prettig seizoen. Momenteel is het in volle degradatiestrijd verwikkeld en sinds de vorige speeldag staat de ploeg zelfs op de laatste plaats.

797 keer bekeken