Hein: "We worden sterker dan ooit"

Hein Vanhaezebrouck blikte donderdagmiddag vooruit op de thuiswedstrijd tegen Sporting Lokeren. De coach van AA Gent selecteerde daarvoor 23 spelers. Al zijn Mitrovic en Nielsen nog onzeker wegens blessures. Asare ontbreekt wegens schorsing.

Elke ploeg heeft in zijn resterende wedstrijden nog iets te winnen. De coach van AA Gent gelooft niet in eindeseizoenswedstrijden. “Daar waar je er vroeger altijd een aantal had, want de clubs die toen pakweg zevende of dertiende stonden speelden om niets meer. Dat is toch wel een verschil. Nu is er spanning op alle niveaus. Dat is een goede zaak.”

Met de komst van Lokeren en OH Leuven staan er voor de landskampioen nog twee thuiswedstrijden op het programma. “Als we morgen een goed resultaat halen, hebben we er een fantastische reguliere competitie op zitten. We hebben dan veel meer punten dan vorig jaar.” Dat klopt, wat AA Gent had vorig seizoen 57 punten na 30 speeldagen en staat nu – drie speeldagen voor het eind – al op 55. “Moesten we tegen Charleroi winnen, dan zitten we er al over.”

Vanhaezebrouck weet dat een zege tegen Lokeren geen evidentie is. “De derbygeest leeft in Lokeren. Ze zijn erop gebrand om hier een goed resultaat te komen halen. Wij weten dat dat nooit makkelijke matchen zijn.”

Strandwandeling

Vanhaezebrouck blikte ook terug op de 5-2 pandoering die de Buffalo’s vorig weekend in Oostende kregen. “Het was een off-day, we moeten daar niet meer van maken dan dat. We zeiden binnenskamers nog dat we beter een strandwandeling gemaakt hadden of 5-0 forfait hadden gegeven. Dan hadden we niet zo’n tik gekregen. Maar we gaan hier sterker uitkomen. Je hebt die negatieve ervaringen nodig om sterker te worden.”

“Ook Barcelona heeft dit jaar al twee keer verloren”, gaat Vanhaezebrouck verder. “Dat is net maar de helft van ons hé. We hebben vier keer verloren in de competitie, dat is geen drama. Anderlecht heeft ook al vier keer verloren. Club Brugge heeft zelfs zeven keer verloren.”