Van Wijk nieuwe coach op het Kiel

Derdeklasser Beerschot Wilrijk heeft Dennis Van Wijk aangesteld als nieuwe trainer tot het einde van dit seizoen. Dat maakte de club bekend op hun website. Van Wijk zat zonder club nadat hij in november vorig jaar ontslagen werd bij tweedeklasser Deinze.

“Het was een hele moeilijke oefening”, zegt voorzitter Eric Roef op de website over de beslissing om Urbain Spaenhoven de laan uit te sturen. “Qua puntentotaal en plaats in de rangschikking valt het dit seizoen nog redelijk mee, maar het gebrek aan overtuigende prestaties en aantrekkelijk voetbal heeft ons doen besluiten om uit te kijken naar een andere trainer.”

Sinds de opstart van Beerschot Wilrijk in eerste provinciale twee jaar geleden, verloor Spaenhoven slechts één thuiswedstrijd in de competitie. Bovendien pakte hij twee jaar op rij de titel, maar er werd toch beslist om op zoek te gaan naar een opvolger. Dat is dus Dennis Van Wijk geworden. Van Wijk heeft al heel wat ervaring opgedaan in eerste klasse bij onder andere Cercle Brugge en Roeselare (waarmee hij de promotie naar eerste klasse afdwong). In het seizoen 2012-2013 was hij al actief in 't Stad, maar dan wel bij de buren van Antwerp.

Beerschot Wilrijk staat momenteel tweede in derde klasse B op één punt van leider Oosterzonen.

364 keer gelezen