Kompany dicht bij kwartfinale

Manchester City staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League. De Citizens, met Vincent Kompany 90 minuten in de basis, wonnen met 1-3 op het veld van Dynamo Kiev. Sergio Agüero, David Silva & Yaya Touré zorgden voor de Engelse doelpunten.

Man City kon nog nooit doorstoten tot de kwartfinales van de Champions League. De voorbije twee jaar trof het in de achtste finales telkens een ongenaakbaar Barcelona. Maar dit seizoen lootte City met Dynamo Kiev een haalbare kaart. Na een kwartier zorgde Agüero al voor de 0-1. Hij nam een afvallende bal bij een hoekschop uitstekend mee en trapte hard voorbij de Oekraïense doelman. Vlak voor rust lag opnieuw Agüero aan de basis van de 0-2. De Argentijn haalde de bal knap uit de lucht, gaf mee met Sterling die aan de tweede paal David Silva vond. De Spanjaard kon van dichtbij niet missen en City mocht met een dubbele voorsprong gaan rusten.

Na de pauze kwamen de Oekraïners meer opzetten en dat resulteerde op het uur in de aansluitingstreffer. Een schot van Buyalskiy week af op Otamendi en liet Joe Hart kansloos. Na de 1-2 nam City de match wel opnieuw in handen, het was ook een paar keer dichtbij de 1-3, maar Agüero & Yaya Touré raakten niet voorbij de 41-jarige doelman Shovkovskiy. Aan de overkant voorkwam Hart nog wel de 2-2 op een nieuwe poging van Buyalskiy. In de absolute slotfase diepte City de kloof opnieuw uit tot twee doelpunten. Yaya Touré zette zelf de één-twee op met Fernandinho en krulde de bal dan heerlijk in de verste hoek.

Zo staat Manchester City wel heel dichtbij z’n eerste kwartfinale in de Champions League.

 

617 keer bekeken