Brilscore tussen PSV en Atlético

PSV en Atlético Madrid zijn niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel. Het werd een wedstrijd met veel inzet en strijd, maar echt grote kansen waren er niet. Na 90 minuten stond er dan ook een logische 0-0 op het scorebord.

PSV stond voor het eerst sinds 2007 nog eens in de achtste finales, maar begon nerveus aan de wedstrijd. Luciano Vieto verscheen na drie minuten alleen voor PSV-doelman Zoet, maar zijn liftballetje werd door Bruma nog van de lijn gehaald. De Eindhovenaren reageerden meteen met veel druk naar voor en claimden zelfs tot twee maal toe een strafschop. Maar de bal ging niet op de stip. Halverwege de eerste helft verscheen opnieuw een Atlético-speler alleen voor Zoet, maar Griezmann stuitte op de Nederlandse goalie. Aan de overkant kreeg Pröpper nog een huizenhoge kans, maar ook hij kon niet scoren.

In de tweede helft was het lang wachten op wat animo. Na een kwartier viel er dan toch eindelijk een doelpunt. Godin klom hoog en kopte de bal binnen, maar ging wel leunen op de schouders van Moreno. Dat had ook scheidsrechter Orsato gezien. Hij keurde het doelpunt terecht af.

Een half uur voor tijd moest PSV met tien man verder. Pereiro kreeg z’n tweede gele kaart en moest met rood  naar de kleedkamer. Atlético ging op zoek naar een doelpunt, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Vijf minuten voor tijd viel Maxime Lestienne nog in. De ex-Bruggeling knalde bij z’n eerste balcontact meteen op doel, maar de bal ging hoog over. Het bleef 0-0, een uitslag waar beide ploegen in de terugwedstrijd nog wel iets mee kunnen. 

187 keer gelezen