Cocu: "Geen doelpunt slikken"

In de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League ontvangt PSV het Spaanse Atlético Madrid. Voor het eerst sinds het seizoen 2006/2007 konden de Eindhovenaars zich nog eens plaatsen voor de knock-outfase. “Atlético heeft een duidelijke manier van spelen”, zei PSV-coach Phillip Cocu op de persconferentie.

Geen tegendoelpunten krijgen is de boodschap die de coach absoluut wil meegeven aan zijn spelers. “Dit kan heel belangrijk zijn in deze knock-outfase. Dat zullen beide ploegen nastreven, maar het is nog te vroeg om te concluderen dat beide teams defensief zullen spelen.”

Cocu toont enorm veel respect voor zijn collega-trainer Diego Simeone. “Het is mooi om te zien dat hij het karakter dat hij als speler had overzet op zijn team. Daar selecteert hij ook zijn spelers op. Er zijn heel wat spelers vertrokken en gekomen, maar toch zie je elke wedstrijd hetzelfde Atlético Madrid met een duidelijke manier van spelen. Ze behoren tot de top in één van de sterkste competities in Europa, dus daar kan je alleen maar respect voor tonen.”

De grootste sterkte van de Spaanse ploeg schuilt volgens Cocu in de geweldige mentaliteit van de spelers. “Het is een mooi voorbeeld van hoe een elftal kan functioneren. Iedereen speelt in functie van het team. Als je dit elftal ziet, dan is iedereen bereid om elke wedstrijd te knokken. Pas dan kan je tot grootse prestaties komen.”