HVH: "Ons plaatsen en winnen van Standard"

Anderlecht is woensdagochtend vertrokken richting Athene. Daar speelt het donderdagavond de terugwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League tegen Olympiacos. Paars-wit verdedigt een 1-0-voorsprong. Bij het vertrek in Zaventem werd er vooral nog over de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Waasland-Beveren gesproken.

Anderlecht geraakte toen niet voorbij tien Waaslanders en het verloor zelfs met 1-0. “Je voelt onmiddellijk al het negatieve, dat de laatste veertien dagen toch een beetje was verdwenen, weer terugkomen”, vertelt algemeen manager Herman Van Holsbeeck. Hij verwacht nu een reactie tegen Olympiacos en Standard. “Op Anderlecht heb je dan maar een ding te doen: zien dat je je morgen kan plaatsen en vooral ook zondag tegen Standard zien dat je wint.”

Ook voorzitter Roger Vanden Stock was erg ontgoocheld na die nederlaag. “Wanneer je een goede stap kan zetten richting de titel, je weet welk resultaat je moet behalen en er dan geen resultaat en zelfs een verlies komt, dan is het zwaar voor iedereen.”