Julien Gorius trekt naar China

Genk-middenvelder Julien Gorius trekt na vier jaar Racing Genk naar Changchun Yatai in de Chinese hoogste klasse. Dat maakten de Limburgers dinsdagavond bekend. Hij tekent er een contract voor één seizoen met optie. “Deze kans kon ik niet laten liggen”, vertelt Gorius aan Het Belang van Limburg.

“Ik vertrek met een goed gevoel”, gaat de Fransman verder. “Dit was niet mijn beste seizoen, maar dat heeft veel te maken met die aanslepende enkelblessure. Tegen de tijd dat ik fit was, had de ploeg zich gevormd en was er niet echt meer een plaats voor mij.”

De 30-jarige Gorius begon zijn Belgische carrière in 2005 bij FC Brussels. Na drie jaar in de hoofdstad te zijn verbleven trok hij naar KV Mechelen waar hij uitgroeide tot kapitein en één van de sterkhouders van het elftal. In 2012 ruilde hij Malinwa in voor KRC Genk waarmee hij in 2013 de Beker van België won.

Dit seizoen kwam Gorius steeds minder in beeld door een aanslepende enkelblessure. Gorius zal er oude bekende Slavisa Stojanovic tegen het lijf lopen, de voormalige coach van Lierse.  

312 keer gelezen