Juventus houdt terugmatch spannend

Juventus heeft op het nippertje de terugwedstrijd tegen Bayern München gered. De Bianconeri kwamen 0-2 achter na goals van Müller en Robben, maar knokten zich via Dybala en invaller Sturaro terug naar een 2-2 gelijkspel.

Bayern München startte in overdrive en kampeerde voor de pauze voortdurend op de helft van Juventus. Na vijf minuten nam VIdal voor het eerst Buffon onder vuur, maar z'n ex-ploegmaat bokste zijn volley weg. Op het kwartier leek Bayern een eerste keer te scoren. Müller had een teruglegger van Lewandowski maar voor het binnentikken, maar trapte tot zijn eigen ongeloof te zacht, waardoor Bonucci makkelijk kon wegwerken. De Duitsers bleven drukken, maar Buffon toonde zich een betrouwbaar sluitstuk. Eerst duwde hij een schicht van Robben over, nadien duwde hij een poging van Bernat in hoekschop. Desondanks ging Juventus toch met een achterstand de rust in. Vlak voor de pauze legde Costa een voorzet van Robben terug tot bij Müller, die nu wel trefzeker was: 0-1. 

Meteen na de rust deed Robben daar nog een doelpuntje bij. Hij kwam op geheel zijn eigen stijl vanaf links naar binnen en joeg de bal onhoudbaar in de verste hoek: 0-2. Juventus leek de kwartfinale te kunnen vergeten, maar knokte zich verrassend terug in de wedstrijd. Op het uur zorgde Dybala met zijn eerste Europese doelpunt voor de aansluitingstreffer. Cuadrado kreeg vijf minuten later de uitgelezen mogelijkheid op de 1-1, maar Neuer hield de Colombiaan met een wel erg knappe tussenkomst van de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kregen de Italianen dan toch waar ze zo hard voor knokten. De ingevallen Morata zette vanop links voor tot bij Sturaro - een andere invaller - die de gelijkmaker makkelijk kon binnentikken. Een strijdvaardig Juventus haalt zo een 0-2 achterstand op en redt zijn terugmatch, al moet het over twee weken wel (minstens één keer) scoren in de Allianz Arena.

723 keer bekeken