Messi zet Barça op weg naar kwartfinale

Barcelona heeft zich in het Emirates Stadium al zo goed als zeker verzekerd van een plek bij de laatste acht in de Champions League. De Catalanen speelden geen grandioze wedstrijd, maar wonnen wel met 0-2 van Arsenal. Messi nam beide doelpunten voor zijn rekening.

In de eerste helft stelde Barcelona nochtans ietwat teleur. Het had het merendeel van het balbezit, maar kwam nauwelijks in de buurt van Cech. Arsenal daarentegen creëerde op de tegenaanval wel meer dan eens gevaar. De Gunners combineerden knap en na acht minuten stuurde Özil knap Ramsey weg, maar de Welshmen kwam niet tot een schot. De beste kans was voor Oxlade-Chamberlain, die na een lage voorzet van Bellerin aan de bal kwam, maar van dichtbij op Ter Stegen trapte.

Na de pauze betaalden de Engelsen hun gemiste kansen wel cash. Eerst kwam Cech nog goed uit en hield hij Neymar van de 0-1, maar na een fantastische combinatie tussen Suarez, Neymar en Messi was de doelman van Arsenal toch geklopt. Neymar versnelde richting doel en legde tussen twee Engelse verdedigers terug tot bij Messi, die voor het eerst in 7 wedstrijden Cech te grazen nam: 0-1. Vlak na het openingdoelpunt kreeg Ramsey na een doorgekopte voorzet van Sanchez de kans op de gelijkmaker, maar Ter Stegen kwam goed tussen.

Tien minuten voor tijd nam Barcelona een flinke optie op de kwartfinales. De ingevallen Flamini stond pas een minuut op het veld toen hij Messi in de zestien aantrapte. De bal ging overbiddellijk op de stip. Messi schaarde zich achter de elfmeter en trapte de 0-2 koelbloedig in de linkerbenedenhoek. In de slotminuten kopte Neymar ei zo na het derde doelpunt tegen de netten, maar Cech haalde de bal met een knappe parade uit zijn doel. De Catalanen speelden geen wereldpartij, maar toonden zich wel dodelijk efficiënt. Het lijkt ondenkbaar dat Arsenal over twee weken in Camp Nou deze nederlaag nog rechtzet.

798 keer bekeken