Speciale wedstrijd voor Vermaelen

Voor Thomas Vermaelen wordt de Champions League-wedstrijd tussen Arsenal en FC Barcelona extra speciaal. De Rode Duivel speelde vijf seizoenen bij de Gunners en was er ook aanvoerder. Of hij vanavond in de ploeg staat bij Barcelona is lang niet zeker.

Na een seizoen vol blessures moet Thomas Vermaelen zich momenteel tevreden stellen met een plek op de bank van Barcelona en enkele invalbeurten. Het seizoen begon nochtans goed voor onze landgenoot. In de voorbereiding kreeg hij speelkansen van trainer Luis Enrique en ook in de eerste wedstrijden van het seizoen stond hij in de basis. Maar na een hamstringblessure die hem zo’n maand aan de kant hield, belandde hij weer op de bank.

Dat was anders bij Arsenal. Ondanks het feit dat hij ook daar veel last had van blessures, speelde Vermaelen in vijf seizoenen 150 wedstrijden voor de Gunners. Hij was er ook aanvoerder.

Alexis Sanchez

Thomas Vermaelen is niet de enige die het tegen zijn ex-club opneemt. Alexis Sanchez speelde tussen juli 2011 en juli 2014 in het shirt van Barcelona en was er een van de sterkhouders. In 141 wedstrijden scoorde hij 47 keer. Met Barça won de Chileen onder meer een keer de Spaanse landstitel, de Copa del Rey en het WK voor clubs. Voor Héctor Bellerin wordt het een match tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. 

147 keer gelezen