Wenger: "Wij kunnen zeker doorstoten"

Arsenal-trainer Arsène Wenger is ervan overtuigd dat zijn team een kans maakt om door te stoten naar de kwartfinales van de Champions League ten koste van titelverdediger FC Barcelona. De Fransman beseft wel dat het geen makkelijke klus wordt. “We moeten elk moment in de wedstrijd grijpen waar we een kans hebben om te scoren.”

De match tussen Arsenal en FC Barcelona is een van de topaffiches in de achtste finales van de Champions League. De twee stonden al zeven keer tegenover mekaar op het kampioenenbal. Arsenal kon één keer winnen, Barcelona vier keer. Ook nu zijn de Catalanen favoriet.

“Geen enkel team is perfect. Al zit Barcelona niet ver van de perfectie", vertelt Wenger op de persconferentie voor de clash. "Het klopt inderdaad dat we het ons de vorige keren altijd moeilijk hebben gemaakt na de heenwedstrijd thuis. Misschien waren we te enthousiast om het verschil te maken in de eerste match. We moeten een goede balans vinden tussen dapper zijn, want dat moet je zijn tegen Barcelona, en defensief een goed blok vormen. Natuurlijk is Barcelona favoriet, maar persoonlijk denk ik dat we kunnen doorstoten.”

Arsenal-legende Thierry Henry blikte eerder vandaag vooruit naar de match tussen zijn twee ex-clubs. Volgens hem zullen de Gunners het erg moeilijk hebben omdat ze het balbezit aan Barcelona zullen moeten laten. “Dat is iets wat de meesten denken. Ik denk niet dat je daar helderziend voor moet zijn”, reageert Wenger.

 

85 keer bekeken