Henry: "Zal moeilijk worden voor Arsenal"

Arsenal en FC Barcelona staan dinsdagavond tegenover mekaar in de achtste finales van de Champions League. Voor Thierry Henry is het een speciale wedstrijd. De Fransman is een clublegende van de Gunners en ook bij Barcelona speelde hij meer dan 120 wedstrijden. Henry is dus de ideale man om vooruit te blikken naar de clash tussen zijn twee ex-clubs.

Arsenal is aan een sterk seizoen bezig. De Gunners staan na 26 speeldagen derde in de Premier League met twee punten minder dan leider Leicester. Henry ziet een groot verschil tussen het Arsenal van nu en van de voorbije seizoenen. “Arsenal was de vorige jaren niet in staat om te winnen als het niet goed speelde. Dit jaar lukt dat wel. Ze winnen soms zonder goed te spelen en zonder de bal te hebben. Dat gebeurde onder andere tegen Bayern München, Manchester City en Manchester United.”

Henry geeft ook tips aan Barcelona om Arsenal opzij te zetten. “Ze moeten Mesut Özil afstoppen. Hij doet onwaarschijnlijke dingen en levert heel wat assists. Hij speelt heel, heel goed. Hij speelt zoals hij dat deed bij Real Madrid. De voorbije twee seizoenen had hij het moeilijk, maar nu is hij opnieuw erg goed.”

“Ik zie Barça doorstoten”

Ondanks het feit dat Arsenal aan een goed seizoen bezig is, ziet hij eerder Barcelona doorstoten naar de kwartfinales van de Champions League. “Arsenal zal thuis iets moeten proberen als het een kans wil maken in Camp Nou. Ik weet hoe het daar is. Op een Champions League-avond is het moeilijk om daar de volle negentig minuten te verdedigen. Het zal moeilijk worden voor mijn team, Arsenal. Al hou ik ook veel van Barcelona. Ik zie Barça doorstoten.”

Alexis Sanchez

Voor Thomas Vermaelen wordt het een fijn weerzien met Arsenal waar hij vijf seizoenen speelde en ook aanvoerder was. Ook Alexis Sanchez en Hector Bellerin, beide nu Gunner, staan recht tegenover hun ex-club. Henry vertelt dat ze bij de Londense club niet begrijpen waarom Barcelona Alexis Sanchez liet vertrekken. “Wanneer je Suarez, Neymar en Messi hebt, valt dat natuurlijk te begrijpen. Maar Alexis is dezelfde als bij Barça. Vechten, lopen, doelpunten maken, zich volledig geven voor zijn team. Ze houden hier van hem.”

Verder blikt Thierry Henry ook nog een keertje terug naar de Champions League-finale van 2006. Hij nam het toen met Arsenal op tegen Barcelona in het Stade de France. Barça won met 2-1. Bekijk het volledige interview via onderstaande tweet. 

U kan de wedstrijd tussen Arsenal en FC Barcelona dinsdag live volgen bij 2BE. Onze uitzending start om 20u20.

279 keer gelezen