KV Mechelen pakt tweede uitzege op rij

KV Mechelen heeft zijn tweede uitoverwinning op rij gepakt. Malinwa won op het veld van Zulte Waregem met 2-3 na doelpunten van Verdier, Rits en Hanni.

Zulte Waregem en KV Mechelen mochten speeldag 27 afsluiten. Essevee moest winnen om in de race te blijven voor play-off 1. Voor Mechelen stond er niet echt veel op het spel. Zij kunnen zich stilaan voorbereiden op play-off 2. Malinwa was de betere ploeg in de eerste helft. Vooral de tandem Hanni, Verdier zorgde voor problemen bij de Zulte Waregem-defensie. Verdier kwam na een knappe dribbel alleen voor Bossut, omspeelde de doelman, en liet zich dan vallen. Geen penalty volgens Delferière, een correcte beslissing. Bijna iedereen had zich al neergelegd bij een 0-0 aan de rust. Maar plots was daar toch Zulte Waregem. Mbaye Leye kopte een gemeten voorzet van Essikal tegen de netten. Een koude douche voor Mechelen, want de eerste kans voor Essevee was meteen raak.

Mechelen kwam na de rust verschroeiend uit de kleedkamer. Hanni bediende Nicolas Verdier. De Fransman twijfelde niet en knalde de gelijkmaker voorbij Bossut. Malinwa haalde vertrouwen uit het doelpunt van Verdier en vijf minuten later was de spits daar alweer. Zijn schot werd weg geduwd door Bossut, maar Rits was goed gevolgd en duwde de 1-2 binnen. Zulte Waregem moest nu achtervolgen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Thiam was dicht bij een doelpunt, maar Gillet bracht redding. Twee minuten later knalde Kaya de bal in het zijnet. Een kwartier voor tijd stak Mechelen nog eens z’n neus aan het venster. Na wat geharrewar voor doel, kon Sofiane Hanni de 1-3 binnen knallen. Toch zat de wedstrijd er nog niet op. Tien minuten voor tijd gooide Kaya de bal voor doel, Thiam dook goed voor z’n man en maakte er 2-3 van. Verder kwam Zulte Waregem niet meer. Mechelen pakte de overwinning. Zulte Waregem doet een slechte zaak met het oog op play-off 1.

1972 keer bekeken