Beveren uur met tien, maar wint van RSCA

Samenvatting vanaf 22:52.

Waasland-Beveren heeft thuis met 1-0 gewonnen van Anderlecht. De thuisploeg speelde een uur met een man minder en ook RSCA eindigde de match met tien, maar in de slotminuten kopte Floriano Vanzo de 1-0 voorbij Proto. Waasland-Beveren pakt zo belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, Anderlecht mist de kans om de kloof met de kop van het klassement te verkleinen.

Voor trainer Stijn Vreven stond de wedstrijd tegen Anderlecht in het teken van de revanche. Zijn spelers leken dat goed in hun oren hebben geknoopt, want de Wase Leeuwen begonnen enthousiast aan de match en creëerden meteen twee goede kansen. Silvio Proto had het eerst moeilijk met een schot van Langil, de poging van Siebe Schrijvers ging net naast. Anderlecht herstelde langzaamaan het evenwicht en zorgde voor gevaar via een flits van Djuricic.

Iets na het half uur opwinding op de Freethiel. Kapitein Milos Maric ging met beide voeten vooruit door op Andy Najar. Scheidsrechter Laforge twijfelde niet en gaf de middenvelder meteen rood, tot groot ongenoegen van heel Waasland-Beveren. Een razende Stijn Vreven liet duidelijk merken dat hij niet akkoord ging met de beslissingen van de ref en werd de tribunes in gestuurd. De wedstrijd stond nadien in het teken van discussies en overtredingen. Steeven Langil ontsnapte aan een kaart nadat hij met gestrekt been doorging op Najar.

Anderlecht speelde een uur met een man meer, maar dat was er niet aan te zien. Paars-wit leek geen inspiratie te hebben. Op het uur greep trainer Besnik Hasi in met een dubbele wissel. Tielemans en Sylla moesten naar de kant, Okaka en Suarez kwamen in hun plaats. Paars-wit kreeg nog twee goede kansen via Acheampong, maar scoren lukte niet. Vijf minuten voor tijd vielen ook de bezoekers met een man minder, Dennis Praet pakte zijn tweede gele kaart na een fout op Nabab. Op de vrije trap die daarop volgde kopte Vanzo de 1-0 hard in doel en ontplofte de Freethiel. 

 

6150 keer bekeken