Oostende smeert Gent 5-2 verlies aan

Samenvatting vanaf 1:36.

AA Gent heeft voor de vierde keer in vijf wedstrijden verloren. Dit keer was KV Oostende de boosdoener. De kustboys speelden hun laatste wedstrijd in het Albertpark - het stadion ondergaat vanaf morgen verbouwingen - en namen daar in schoonheid afscheid van. KV Oostende stuurde AA Gent huiswaarts met een 5-2 nederlaag.

Het publiek aan de kust kreeg een doelpuntrijke eerste helft te zien. Na vijf minuten ging Dejaegere al over het been van Godeau, waarop scheidsrechter Smet zonder verpinken naar de stip wees. Kums zette de elfmeter feilloos om en scoorde al zijn 12de doelpunt van het seizoen. In nog geen vijf minuten zette KV Oostende de scheve situatie recht. Eerst werd Jonckeere vrijgelaten op een voorzet van Lukaku; hij knikte de gelijkmaker voorbij Sels. Enkele minuten later deed Milic dat nog eens over op een vrijschop van Siani: 2-1. Tien minuten voor de pauze zetten Vandendriessche en Musona een knappe combinatie op. De Fransman kopte uiteindelijk door tot bij de Zimbabwaan die Sels meteen fusilleerde: 3-1. Depoitre verkleinde de marge voor de rust nog tot één goal. Hij won het kopduel van Milic, omspeelde Biebauw en legde de 3-2 in doel. 

Bij het begin van de tweede helft vergrootte KV Oostende de marge terug tot twee doelpunten. Jonkheere strafte gestuntel in de Gentse defensie genadeloos af: hij kapte beheerst de liggende Mitrovic uit en vloerde Sels een vierde keer. De kustboys trachtten nadien het spel te vertragen, terwijl Hein Vanhaezebrouck al zijn troeven op tafel wierp. Hij haalde Boussoufa, Depoitre en even later ook Mitrovic naar de kant voor Diedhiou, Koulibaly en Deaux. Twintig minuten voor tijd moest de landskampioen met z'n tienen voort. Asare haalde de doorgebroken Musona neer en mocht meteen gaan douchen. AA Gent was niet bij machte om het doel van Biebauw nog te bedreigen, terwijl KV Oostende zich in het slotkwartier al bij al makkelijk naar de zege voetbalde. In de toegevoegde tijd eiste El Ghanassy zelfs nog het slotwoord op: hij trapte de 5-2 voorbij Sels.

AA Gent verliest dus voor de vierde keer in 2016. Een straf cijfer, wetende dat de Buffalo's ook vier keer in de hele heenronde verloor. KV Oostende is dankzij de zege zo goed als zeker van deelname aan play-off 1. 

 

 

4490 keer bekeken