Verhulst redt punt voor Lokeren

Bekijk het verslag vanaf 12:50

KRC Genk struikelt richting play-off 1. De Limburgers kwamen in Lokeren niet verder dan een doelpuntloos buitenspel en voelt de hete adem van Charleroi, Standard en Zulte Waregem in de nek.

Na nog geen tien minuten legde scheidsrechter Visser de wedstrijd al stil. Genkse supporters hadden vuurpijlen op het veld gesmeten, waarbij er zich zodanig rook ontwikkelde dat het doel van Bizot nog nauwelijks zichtbaar was. Ook toen de rook was opgetrokken, was er weinig te zien. De beste kans was voor de Limburgers, maar Verhulst ranselde de kopbal van Dewaest uit zijn doel. Aan de overkant pakte Bizot twee afstandsschoten van Bizot klem en duwde hij een schuiver van Harbaoui in hoekschop. Tussendoor ontsnapte Bailey aan rood nadat hij Galitsios met een slaande beweging tegen de grond had gewerkt. De Jamaicaan kwam er met geel vanaf. 

De tweede helft stond bol van de onzorgvuldigheden en kende bitter weinig doelpogingen. Bailey was niet in z'n element en ook Karelis kon de defensie van Lokeren niet ontregelen. De beste mogelijkheid was nog voor de ingevallen Samatta, maar Verhulst had een knappe reflex op de poging van de Tanzaniaan. In de slotfase ontpopte de Lokerse doelman zich tot matchwinnaar: zo bokste hij een kopbal Dewaest net onder zijn lat weg.

Racing Genk pakt zo slechts een punt en is nog niet zeker van play-off 1. Het heeft nu vijf punten voor op Standard en Zulte Waregem, die respectievelijk zevende en achtste staan in de rangschikking. De Limburgers hebben wel nog een zwaar programma. Ze ontvangen volgend weekend leider Club Brugge, trekken nadien nog naar Standard en ontvangen op de laatste speeldag KV Oostende.

945 keer bekeken