Kortrijk pakt verdiende 3-0 zege

Bekijk het verslag vanaf 0:22

KV Kortrijk heeft thuis geen steken laten vallen tegen Sint-Truiden. De Kerels waren op alle vlakken beter en wonnen verdiend met 3-0. KVK is nu ook zeker dat het volgend seizoen in eerste klasse voetbalt. 

Beide ploegen waren bij winst zeker van behoud, het tempo zat er van bij de aftrap ook goed in. Kortrijk begon furieus aan de wedstrijd, na amper een minuut spelen stond Mercier al oog in oog met doelman Dutoit. Op de hoekschop nadien ranselde de doelman een kopbal van Tomasevic uit zijn doel. Een hevige start van de thuisploeg dat ook beloond werd na 17’ spelen. Papazoglou mikte een stevige kopbal van op de rand van de zestien in de benedenhoek. Sint-Truiden kon daar bitter weinig tegenover stellen in de eerste helft. Op slag van rust kon Marusic de score verdubbelen vanop de stip, nadat Rolland foutief werd neergehaald.

Kortrijk kon vrijuit voetballen en vergrootte de voorsprong net na de pauze. Papazoglou rondde een prima aanval van dichtbij af. De Griek zorgde met zijn tweede van avond voor een geruststellende 3-0. De malaise werd nog erger bij de bezoekers toen Dussaut meteen naar de kant moest voor een tackle op Rolland. Kortrijk won voor het eerst in een maand en is nu ook mathematisch gered.

1421 keer bekeken