Moeskroen wint na zinderende slotfase

Bekijk het verslag vanaf 20:06

Moeskroen heeft de levensbelangrijke degradatietopper tegen Leuven gewonnen. Leuven leek lang op weg naar de drie punten, maar na een onwaarschijnlijke slotfase kon Moeskroen alsnog winnen. Badri werd de matchwinnaar met twee goals.

Moeskroen – OH Leuven was een onvervalste degradatietopper. Het verschil tussen beide ploegen was maar twee punten in het voordeel van Leuven. En dus moest er gewonnen worden door beide ploegen. Leuven begon goed aan de wedstrijd en na een klein kwartier kwam het op voorsprong. Trossard schakelde knap zijn man uit en knalde de bal voorbij Vagner. 0-1, een heel belangrijke goal van de Genk-huurling met het oog op de redding. Moeskroen kon daar maar weinig tegenover zetten. Leuven ging met een verdiende voorsprong rusten.

Na de rust kwam Moeskroen beter uit de kleedkamer. Ze gingen met veel grinta op zoek naar de gelijkmaker. Tot echt grote kansen kwamen ze echter niet. De beste was zelfs nog voor Leuven. Maar Trossard liet zijn tweede doelpunt liggen. De Boeck zette in het slot alles op de aanval en dat loonde ook uiteindelijk. Coulibaly scoorde de belangrijke gelijkmaker. Enkele minuten later knalde Badri Moeskroen nog naar de zege. Leuven stortte als een kaartenhuisje in elkaar en Badri kon er in de blessuretijd nog 3-1 van maken. Een pijnlijke nederlaag voor OH Leuven dat nu de rode lantaarn overneemt van Moeskroen. Moeskroen springt van de zestiende naar de veertiende plaats.

2886 keer bekeken