Standard wint en blijft in race om PO1

Bekijk het verslag vanaf 2:08

Standard heeft een sfeervol Waals onderonsje met Charleroi winnend afgesloten. De Rouches versloegen de Karolo's met 3-0 en naderen tot op één punt. Dankzij de zege blijft Standard in de running voor play-off 1.

De wedstrijd startte met enkele minuutjes vertraging, nadat een volgepakt Sclessin de overleden ex-coach Dominique D'Onofrio met een luid applaus eerde. Zelfs Axel Witsel was van Sint-Petersburg overgevlogen om zijn ex-trainer mee te huldigen. Charleroi kreeg al in de openingsfase de uitgelezen mogelijkheid op de 0-1. Pollet mocht alleen op Hubert af, maar de doelman verkleinde goed z'n hoek en behoedde Standard voor een vroege achterstand. Een misser die Charleroi zich nadien zwaar zou beklagen, want Standard werkte z'n kansen wél af. Na twintig minuten schilderde Kosanovic een vrije trap op het hoofd van Santini, die in de lucht heerste en de 1-0 voorbij Penneteau kopte. Luttele minuten nadien was het bijna 2-0, maar nu hobbelde de kopbal van Santini net naast. Standard trok met de kleinste voorsprong de kleedkamers in, al had het vlak voor de rust wel een strafschop moeten krijgen voor een duidelijke overtreding van Tainmont op Dossevi.

In het begin van de tweede helft scoorde Standard dan toch het tweede doelpunt. Trebel waagde vanop de rand van de zestien zijn poging. Het banaanschot verdween over Penneteau in doel: 2-0. Een kwartier voor tijd deed ook Dossevi zijn duit in het zakje. Hij wurmde zich doorheen de defensie van Charleroi en legde de bal enig mooi weg: 3-0. Charleroi kreeg tien minuten voor tijd een uitstekende kans op de aansluitingstreffer, maar Perbet tikte de knappe assist van Baby van dichtbij tegen de paal. Vlak voor affluiten rende de ingevallen Emond nog in z'n eentje richting Penneteau, maar de Zebra voorkwam een grotere score. Standard pakt zo de broodnodige overwinning en blijft in de running voor een plekje in play-off 1. Het verschil met Charleroi - de zesde in de stand - is nu amper één punt.

 

 

 

1923 keer bekeken