Club haalt zwaar uit tegen Westerlo

Samenvatting vanaf 0:45.

Club Brugge heeft in eigen huis nog eens fors uitgehaald. Blauw-zwart versloeg in Jan Breydel Westerlo met zware 6-0 cijfers en blijft ook na dit weekend op kop in het klassement.

Preud’homme voerde een opvallende wijziging door in zijn basiself: Poulain debuteerde achterin, waardoor Engels een rij vooruit schoof en als defensieve middenvelder optrad. Simons startte bijgevolg op de bank. Club Brugge legde in de eerste helft vlotte combinaties op de mat en creëerde een handvol kansen, wat na een kwartier resulteerde in het openingsdoelpunt. Izquierdo zette een simpel maar perfect uitgevoerd een-tweetje op met Claudemir en werkte feilloos af: 1-0.

Tien minuten later loodste Meunier knap Vanaken door de buitenspelval. De Brugse spelmaker stak de bal onder Van Langendonck in doel: 2-0. Tien minuten voor de rust pikte ook Diaby - alweer op aangeven van Claudemir - zijn doelpuntje mee. De Malinees komt in de topschuttersstand op gelijke hoogte van topschutter Gounongbe. Vanaken scoorde vlak voor de rust ei zo na een tweede keer, maar zijn prachtig lobballetje spatte uiteen op de dwarsligger. 

Na de pauze controleerde Club Brugge eenvoudig de wedstrijd en scoorde het zelfs een vierde keer. Twintig minuten voor tijd werkte Vanaken een voorzet van Diaby in twee tijden voorbij Van Langendonck: 4-0. Tien minuten voor tijd liet ook debutant Wesley zich opmerken. De Braziliaan omspeelde Van Langendonck en schoof de 5-0 simpel in doel. In de slotfase moest Westerlo de kelk tot op de bodem ledigen: Schuermans werkte een voorzet van Meunier ongelukkig in eigen doel: 6-0. 

Club Brugge wint zo voor de zevende keer op rij en kan in een zetel naar het weekend toeleven. Eerste achtervolger AA Gent komt pas zondagmiddag in actie. Het treft dan in het Albertpark KV Oostende. 

20614 keer bekeken