HVH: "Mijn ploeg is doofstom"

Hein Vanhaezebrouck ergert zich aan het gebrek aan communicatie tussen zijn spelers op het veld. Volgens de Gent-trainer kan nieuwkomer Boussoufa daar verandering in brengen, al is dat voor een offensieve speler niet ideaal. “Bouss is een babbelaar, zowel op als naast het veld”, zei Vanhaezebrouck.

De goal van Boussoufa in zijn eerste wedstrijd met de Buffalo’s tegen Moeskroen is er één die uitgebreid besproken werd. “Voor hem, en nog meer voor de pers, was het een droom. Terug komen, scoren, voorpagina van het nieuws. Onvoorstelbaar. Iemand die een goal maakt tegen Moeskroen”, zei Vanhaezebrouck op een sarcastische toon.

Vooral op vlak van communicatie zal de kleine Marokkaan een meerwaarde moeten vormen in Gent. “Ik heb een doofstomme ploeg. Met al mijn respect voor die mensen, maar eigenlijk zouden we ons kunnen inschrijven in de doofstomme competitie”, glimlacht Vanhaezebrouck. “Wij babbelen niet. Nu tegen Wolfsburg heb ik twee keer twee spelers tegen elkaar zien lopen.”

“Steeds dezelfde fouten”

Vanhaezebrouck blikte ook nog even terug op de Champions League-wedstrijd tegen Wolfsburg. “Ik ben over het grootste gedeelte van die wedstrijd niet ontevreden. Maar ik blijf erbij, als je dergelijke fouten blijft maken dan heb je geen reden om te praten. We maakten juist dezelfde fouten als tegen Club Brugge en daarom was ik zo ontgoocheld.”