300.000 euro boete voor Poetin-shirt

Dmitri Tarasov heeft van zijn club Lokomotiv Moskou een boete van 300.000 euro gekregen. Hij krijgt die sanctie nadat hij in de Europa League-wedstrijd tegen het Turkse Fenerbahçe zijn wedstrijdshirt had uitgetrokken om een T-shirt te tonen met daarop een afbeelding van de Russische president Vladimir Poetin.

De 28-jarige middenvelder mag zich ook nog aan een sanctie van de Europese voetbalbond verwachten. De UEFA opende woensdag al een disciplinaire procedure, omdat volgens de reglementen van de Europese voetbalbond politieke of religieuze boodschappen niet toegelaten zijn op de velden. De Ethische Commissie van de UEFA behandelt het dossier op 17 maart. Daarnaast komt er ook een onderzoek naar de “gebrekkige veiligheidsmaatregelen” van Fenerbahçe.

Op politiek vlak zijn er heel wat spanningen tussen Turkije en Rusland nadat het Turkse leger in november een Russische straaljager uit de lucht schoot. Om die reden werd de wedstrijd tussen Fenerbahçe en Lokomotiv Moskou afgewerkt onder strenge veiligheidsmaatregelen. Er waren zelfs Russische politieagenten mee afgereisd naar Istanbul. Ook voor de terugwedstrijd in Moskou zullen er extra maatregelen worden genomen. Tarasov is er dan niet bij. Hij pakte dinsdag zijn derde gele kaart in deze Europa League-campagne en is daardoor een wedstrijd geschorst. 

608 keer gelezen