"Praet vertrekt na dit seizoen"

Dennis Praet vertrekt na dit seizoen bij Anderlecht. Dat heeft algemeen manager Herman Van Holsbeeck verteld bij RTL. Hij had het daarnaast ook over de toekomst van Anthony Vanden Borre bij paars-wit.

“Iedereen weet dat Dennis Praet aan het einde van dit seizoen de club zal verlaten.” Herman Van Holsbeeck reageerde zo op de vraag wat de kritiek van voorzitter Roger Vanden Stock deed met de Gouden Schoen van 2014. Die zei enkele weken geleden dat Praet zijn matchen uitkiest en dat hij soms meer bezig is met een transfer dan met het voetbal zelf.

“Hij wilde vorig jaar al naar een grote club verhuizen, maar dat lukte toen niet", vertelt van Holsbeeck. "Dat speelde eventjes in zijn hoofd en zoiets merk je snel op het terrein. Daarom heeft de voorzitter hem een duidelijke boodschap gestuurd. Dennis moet nu nog een vijftiental wedstrijden voor Anderlecht spelen waarin hij tot het uiterste zal gaan. Daarna zoeken we samen naar een grote club.”

“VDB niet meer in A-kern dit seizoen”

Over Anthony Vanden Borre was Herman Van Holsbeeck duidelijk: “Voor hem is er maar één optie en dat is trainen met de U21 en daar zijn goede mentaliteit tonen. Je weet dat er veel kan veranderen in het voetbal. Wat vandaag onmogelijk is, kan morgen misschien wel. De conditie van Anthony is niet slecht, maar ook niet top zoals het zou moeten voor een speler van het eerste elftal." Op de vraag of hij dit seizoen nog kan terugkeren in de A-kern, antwoordde Van Holsbeeck negatief.

1050 keer gelezen