Hasi: "Terugmatch beginnen met 0-0"

Anderlecht-trainer Besnik Hasi reageerde tevreden na de heenmatch in de zestiende finales van de Europa League tegen Olympiacos. Paars-wit won in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 1-0. Hasi beseft echter wel dat de kwalificatie voor de achtste finales alles behalve binnen is.

“Wij gaan volgende week proberen die wedstrijd met 0-0 beginnen”, vertelt Hasi. “We weten dat zij vanaf minuut één heel veel druk gaan zetten. In de competitie kan de coach zijn volledige ploeg laten rusten, want ze zijn al kampioen. Zij zullen zich dus concentreren op die wedstrijd. Wij hebben die luxe niet.”

Hasi was ook onder de indruk van de sterke organisatie van de Grieken. “Ze spelen heel goed georganiseerd. Ze hebben jongens die heel goed de ruimte sluiten. De fout die wij vandaag maakten, is dat we soms aan 200 kilometer per uur speelden. Dat ging niet. We hielden de bal te weinig in de ploeg en waren onzorgvuldig in balbezit.”

Kara Mbodj maakte de 1-0 tegen Olympiacos, waardoor Anderlecht met een kleinde bonus aan de terugmatch begint. Trainer Hasi was erg tevreden over de prestaties van zijn doelpuntenmaker. “Zijn goal is zeer belangrijk, omdat hij weet dat hij de laatste tijd niet op het niveau was waarop hij normaal gezien hoort te zijn. Hij wilde zich nu bewijzen. In de tweede helft vond ik hem heel sterk acteren. Niet alleen de goal, maar ook verdedigend.”