RSCA met kleine bonus naar Athene

Anderlecht trekt volgende week met een kleine bonus naar Athene voor de terugwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League. Paars-wit won de heenmatch met 1-0 van Olympiacos, een doelpunt van Kara Mbodj. 

In een spannende openingsfase was de eerste goede kans van de match voor Stefano Okaka. Büttner gooide de bal voor doel, maar de Italiaan kopte niet hard genoeg en zijn poging ging naast. Kort daarna ontsnapte de thuisploeg aan een openingsdoelpunt aan de overkant van het veld. Ideye Brown tikte van dichtbij op de paal.

Anderlecht had het niet makkelijk tegen de Grieken, maar de bezoekers wisten ook geen al te grote kansen te creëren. Daarvoor was er te veel balverlies. Het grootste gevaar kwam uiteindelijk nog van RSCA, maar de thuisploeg was niet precies genoeg in de afwerking.

1-0 na overleg ref en assistent

Olympiacos kwam gedreven uit de kleedkamer en zorgde meteen voor gevaar. Na een knappe aanval bereikte de bal Luka Milivojevic, maar de ex-speler van Anderlecht trapte hoog over. De Grieken bleven druk zetten. Een vrije trap van Durmaz ging naast, Kara kon een lage voorzet van Seba net op tijd wegwerken en een schot van Ideye werd door Proto uit doel gehouden.

In minuut 67 ging doelman Roberto in de fout bij een hoekschop van paars-wit. Hij bokste de bal slecht weg en Kara strafte die blunder af met een omhaal. Even hing er twijfel in het Constant Vanden Stockstadion, want de scheidsrechter moest overleggen met zijn assistent of het doelpunt wel geldig was. Uiteindelijk werd de goal goedgekeurd en slaakte het Astridpark een zucht van opluchting.

Anderlecht zakte na de 1-0 in en zag Steven Defour nog geblesseerd uitvallen. De middenvelder kwam slecht neer na een luchtduel en kon niet meer verder. Paars-wit hield stand en reist volgende week met een kleine bonus af naar Athene, waar het zich probeert te kwalificeren voor de achtste finales van de Europa League. Het is al van 2010 geleden dat RSCA die fase van het toernooi bereikte. 

935 keer gelezen