Hasi: "Ons niet aanpassen aan hen"

Anderlecht neemt het vanavond op tegen het Griekse Olympiacos in de zestiende finales van de Europa League. RSCA wil voor het eerst sinds 2010 nog eens naar de achtste finales van het toernooi, maar beseft dat het met Olympiacos geen makkelijke tegenstander heeft.

Olympiacos speelde voor nieuwjaar nog in de Champions League, waar het nipt naast de tweede plaats in de groep greep. In eigen land wonnen de Grieken 20 van hun 22 competitiewedstrijden. Bij Anderlecht zijn ze op hun hoede, maar trainer Besnik Hasi benadrukt dat ze zich niet zullen aanpassen aan de tegenstander.

“We moeten voortbouwen op het goede van de voorbije weken. In de Europa League bewezen we al dat we boven onszelf kunnen uitstijgen. Als we willen doorstoten naar de volgende ronde, zullen we ook tegen Olympiacos dit niveau moeten halen. Ons credo is dat van elke heenmatch: geen doelpunt incasseren en zelf minstens één scoren.”

Djuricic tegen ex-club

Anderlecht-middenvelder Filip Djuricic heeft een kort verleden bij Olympiacos. Hij speelde een jaar bij de jeugd van de Griekse club en houdt er naar eigen zeggen goede herinneringen aan over. “Olympiacos is een zeer sterke tegenstander, maar ook wij hebben kwaliteit in onze ploeg. De Europa League is ook een van de redenen waarom ik naar Anderlecht ben gekomen. Ik wil dus niet na twee wedstrijden uitgeschakeld zijn.”

38 scouts

Het Constant Vanden Stockstadion is niet uitverkocht vanavond. Wel in de tribune zullen er scouts van 38 Europese clubs zitten, waaronder meer dan de helft van de Premier League-teams. Naast vijftien Engelse, sturen ook acht Italiaanse, zes Duitse, drie Spaanse, vier Franse en twee Nederlandse clubs scouts naar het Astridpark. 

185 keer gelezen