Hein: "Scheidsrechters in Europa veel milder"

AA Gent speelde een wedstrijd met twee gezichten. Coach Hein Vanhaezebrouck vond dat zijn elftal in de eerste helft te veel duels verloor. “We zijn als Belgen altijd in het nadeel omdat de scheidsrechters bij ons veel strenger zijn dan in Europa. Daarin hebben wij ons laten overtreffen.”

Vanhaezebrouck zag bij het begin van de tweede helft wel beterschap: “We geven heel makkelijk goals weg. We laten Draxler op z’n Belgisch gewoon passeren. In België mag je geen fout maken of je vliegt eraf. In de Champions League mag je alles; duwen, maar niet trappen. Het is aan ons om aggresiever in de duels te gaan. Wat in België gebeurt is niet goed voor ploegen die Europees spelen.”

De trainer van de Buffalo’s is pessimistisch over de kansen van Gent op een plaats in de kwartfinales. “We hebben 0 procent. Dat is duidelijk. Als wij eerst scoren gaan ze wel twijfelen. Als we op deze manier daar gaan voetballen … Dit is AA Gent niet. Dit is het beste AA Gent niet. We hebben elf – of toch zeker tien – spelers nodig op topniveau om dit soort wedstrijden te winnen.”