AA Gent verliest nipt met 2-3 van Wolfsburg

AA Gent heeft voor het eerst in Europa in de Ghelamco Arena verloren. Wolfsburg kwamen in de heenwedstrijd van de achtste finales met 2-3 winnen in Gent. 

Wolfsburg zette de landskampioen in de eerste helft onder druk. De Buffalo’s zaten in de wurggreep van de Duitsers, maar gaven wel nauwelijks kansen weg. Zelf creëerde AA Gent bitter weinig: het trapte voor pauze niet één keer tussen de palen. Vlak voor de pauze vonden Die Wölfen dan toch een gaatje in de fluogele defensie. Op de linkerflank draaide Draxler slim weg van Foket. De Duitse spelmaker zette een knap één-tweetje op met Vieirinha en werkte in de verste hoek af: 0-1 bij de pauze.

AA Gent had ook in de tweede helft geen antwoord op de hoge pressing van Wolfsburg, wat leidde tot twee extra tegendoelpunten. Neto speelde te kort in, Draxler ging met de bal aan de haal en speelde op weg naar doel Mitrovic nog eens door de benen, alvorens de bal knap over Sels in doel te stiften. Op het uur scoorde Wolfsburg een derde keer. Träsch zette zich door op rechts en leverde een prima voorzet af tot bij Kruse, die tussen twee Gentse verdedigers de 0-3 binnenduwde. 

Tien minuten voor tijd schoot AA Gent plots wakker. Kums rukte op vanop links, kapte naar binnen en versloeg Casteels in de verste hoek: 1-3. In de slotfase maakte Coulibaly er nog een nipte nederlaag van. De Malinees knikte een voorzet van Saief in doel: 2-3. Dankzij de zege staat Wolfsburg al met één been in de kwartfinale. Wil AA Gent zich nog wil kwalificeren voor de volgende ronde, dan moet het binnen twee weken minstens twee keer scoren in de Volkswagen Arena.

 

2810 keer bekeken