Roma-Real: Floris Geerts blikt vooruit

Zinedine Zidane ontvangt in zijn eerste wedstrijd als trainer in de Champions League het Italiaanse AS Roma. Beide ploegen verloren slechts één keer in de laatste dertien wedstrijden. Real kan zich voor de zesde keer op rij plaatsen voor de kwartfinale. Onze commentator Floris Geerts blikt voor u vooruit naar AS Roma – Real Madrid.

Zidane zal niet kunnen rekenen op het trio BBC aangezien Gareth Bale nog steeds out is met een kuitblessure. In de groepsfase scoorde Ronaldo al elf keer en is momenteel topschutter in de Champions League. Dat is één doelpunt meer dan het hele Roma-team samen in hun groepsfase. Sinds de komst van Zidane is Real in het algemeen een echte doelpuntenmachine geworden met 22 goals in zes wedstrijden. Bovendien speelde de coach zijn eerste wedstrijd in de Champions League met Real tegen ... AS Roma.

Bij Roma liep de groepsfase niet zoals gepland, maar ze konden zich toch plaatsen met slechts één overwinning (3-2 tegen Bayer Leverkusen). Ook Luciano Spelletti maakt zich klaar voor zijn eerste Champions Leaguewedstrijd met Roma sinds zijn terugkeer. Hij beschikt over zijn volledig elftal, al zijn Totti en De Rossi onzeker.

De Koninklijke heeft het nooit gemakkelijk gehad in Italië. In 30 uitwedstrijden tegen Italiaanse ploegen kon Real maar vier keer winnen en verloor het maar liefst achttien keer. Van de acht confrontaties met AS Roma won Real er de helft en verloor het drie maal.

Een ruime samenvatting van AS Roma - Real Madrid krijgt u na KAA Gent - Wolfsburg bij 2BE

107 keer bekeken