PSG met nipte marge naar Londen

Paris Saint-Germain heeft zich in de achtste finales van de Champions League naar een nipte 2-1 zege geknokt. In het eigen Parc des Princes scoorde het via Ibrahimovic en Cavani. Mikel scoorde voor de Engelsen het o zo belangrijke uitdoelpunt. 

De Parijzenaars kampeerden in het openingskwartier op de helft van Chelsea, al konden ze geen al te grote kansen afdwingen. Een laag schot van Verratti werd door Courtois makkelijk weggebokst en een poging van Moura waaide enkele meters naast. De eerste kans van the Blues daarentegen kon wel tellen: Rahman schilderde een voorzet perfect op het hoofd van de gemaskerde Costa. Doelman Trapp tikte de kopbal van de Spanjaard met een knappe reflex tegen de dwarsligger. Vijf minuten voor de pauze stopte Mikel aan de rand van de zestien Moura foutief af. De vrije trap van Zlatan week op de koop toe ook nog eens op het been van de Nigeriaan af en rolde naast Courtois in doel: 1-0. Vlak voor de rust zette diezelfde Mikel de scheve situatie nog recht. Hij controleerde een hoekschop van Willian en trapte van dichtbij staalhard binnen: 1-1 aan de rust.

In de tweede helft voerden Ibrahimovic en co de druk opnieuw op en dwongen ze Courtois meermaals tot uitstekende reddingen. De Londense nummer één ontmantelde schoten van zowel Di Maria, Ibrahimovic en Moura en leek zich zelfs tot matchwinnaar te ontpoppen. Cavani besliste daar tien minuten voor tijd toch anders over. Di Maria zette de invaller met een leep steekballetje alleen voor Courtois. De Uruguayaan schoof de bal onder de keeper in doel: 2-1. In de extra tijd kreeg Ibrahimovic nog de uitgelezen mogelijkheid op de 3-1, maar Courtois behoedde zijn team voor een wel erg vervelende achterstand. PSG trekt over twee weken dus met een kleine voorsprong naar Londen, waar één doelpuntje voor Chelsea volstaat voor de kwalificatie. 

 

694 keer bekeken