Witsel keert terug naar de heimat

Rode Duivel Axel Witsel keert voor de achtste finales van de Champions League met zijn huidige club Zenit terug naar zijn ex-club Benfica. Ook ploeggenoten Ezequiel Garay en Javi Garcia hebben een verleden bij de Portugese club.

Voor Zenit wordt het hun eerste wedstrijd in twee maanden door de lange winterstop in Rusland. Hun laatste wedstrijd was de verloren Champions Leaguewedstrijd in en tegen Gent, het werd 2-1. De Russen waren wel al geplaatst voor de volgende ronde. Benfica kreeg afgelopen weekend een tikje door het verlies tegen FC Porto. Voor de ploeg van Mehdi Carcela werd het het eerste competitieverlies sinds 25 oktober.

Beide ploegen stonden vorig jaar al tegenover elkaar in de groepsfase. Zenit bleek hierin twee maal te sterk voor Benfica, die laatste eindigde in de groep. Zenit werd derde en bekerde verder in de Europa League.

Amper één jaar speelde Witsel voor de Arenden, in het seizoen 2011-2012. Nadien kwam de Russische topclub hem wegkapen voor maar liefst 40 miljoen euro. Sindsdien groeide hij uit tot vaste waarde in het team van coach André Villas-Boas.

Een ruime samenvatting van deze match krijgt u na PSG - Chelsea, live bij 2BE!

139 keer gelezen