Boete Charleroi na wangedrag fans

Sporting Charleroi moet een boete van 1.500 euro betalen. De eersteklasser krijgt die straf van de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond na het wangedrag van zijn supporters in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. De Carolo’s wonnen die match met 3-2.

Bart Vertenten, de scheidsrechter tijdens die match, maakte in een mail aan het Bondsparket van de KBVB duidelijk dat het gedrag van de thuissupporters niet door de beugel kon. In de 85ste minuut van het duel zouden enkele fans van Charleroi aanstekers naar spelers gegooid hebben. Het Bondsparket bracht de zaak voor de Geschillencommissie en die legt de club nu een boete op.

Tijdens de zitting verdedigde Charleroi zich met televisiebeelden, maar daar werd geen rekening mee gehouden. “Die beelden bewijzen niet dat Vertenten de aanstekers niet heeft opgeraapt”, klinkt het bij de commissie.

Het is niet de eerste keer dat de supporters van Charleroi zich van hun mindere kant tonen. Een deel van de nu opgelegde boete (500 euro) komt voort uit het effectief maken van een voorwaardelijke geldstraf na de match tegen Standard (25 oktober 2015). Toen bekogelden de fans de toenmalige Standard-kapitein Jelle Van Damme terwijl hij een interview gaf. Beide ploegen wachten trouwens nog altijd op hun vonnis na die incidentrijke match. 

190 keer gelezen