HVH: "Nul houden zou fantastisch zijn"

AA Gent ontvangt woensdag het Duitse Wolfsburg in de heenmatch van de achtste finales van de Champions League. Vanhaezebrouck wil elf spelers op topniveau zien. “We moeten uitgaan van onze sterkte en onze kwaliteiten laten zien”, zegt de coach.

Volgens Vanhaezebrouck hebben de voorbije verloren wedstrijden tegen Club Brugge veel bijgebracht aan het team. “De twee duels tegen Club Brugge hebben laten zien dat wij gefocust moeten zijn op alle momenten”, vertelt de Gent-trainer. “Daar heeft één moment afwezigheid ons een doelpunt gekost en uiteindelijk ook de kwalificatie. Dat was een goede les voor mijn gasten. Doelpunten pakken zoals we er de laatste tijd al een paar gepakt hebben, moet je vermijden. In de Champions League worden die foutjes zeker afgestraft.”

Vanhaezebrouck had deze achtste finale liefst op verplaatsing geopend, maar door hun tweede plaats in de poulefase was dit onmogelijk. “Als je als tweede eindigt in je poule, dan moet je automatisch thuis beginnen. Dat is geen voordeel. De nul houden zou fantastisch zijn want dan ga je met een veel betere uitgangspositie naar daar, wat de score ook is.”

“Thuis iedereen aankunnen”

De Duitse topclub zit in een moeilijke periode. Ze staan amper achtste in de Bundesliga en konden uit nog maar drie keer winnen dit seizoen. Vorig weekend werd er voor het eerst dit jaar gewonnen. “Ze hadden dringend nood aan een overwinning”, gaat Vanhaezebrouck verder. “Ze gaan daar misschien vertrouwen uit putten om nu een beter resultaat te halen. Het is aan ons om onze wil op te leggen en te tonen dat wij thuis iedereen moeten aankunnen.”

Voor de coach zal de fysieke paraatheid doorslaggevend worden. “We spelen tegen een ploeg die fysiek op en top is. De Bundesliga is de sterkste competitie op fysiek vlak en normaal voor Belgische teams te moeilijk. Maar laat dat nu net één van onze kwaliteiten zijn. We gaan zien of wij ons kunnen meten met die Duitsers.”

Het woord ‘historisch’ neemt Vanhaezebrouck nog niet in de mond. Daarvoor is het volgens hem nog te vroeg. “Nog nooit heeft een Belgische ploeg een kwartfinale gehaald in de moderne tijden van de Champions League, dus moet je doorgaan om het uniek te maken. Nu is dat nog niet het geval.”

347 keer bekeken