Courtois: "Kansen zijn 50-50"

Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard staan vanavond oog in oog met de sterren van Parijs. Net zoals vorig jaar nemen Chelsea en Paris Saint-Germain het tegen mekaar op in de achtste finales van de Champions League. Onze nummer één bij de Rode Duivels verwacht een gelijkaardige wedstrijd als toen: “De kansen zullen 50-50 zijn.”

Een jaar geleden speelde Paris Saint-Germain net zoals nu eerst thuis. In het Parc des Princes eindigde de wedstrijd op 1-1. Na een ware thriller met verlengingen in Londen (2-2), plaatste PSG zich voor de kwartfinales. “Het zal een wedstrijd zijn zoals vorig jaar”, zegt Thibaut Courtois op de persconferentie een dag voor de match. “Zij zullen hier in eigen huis het verschil willen maken en winnen. Wij zullen goed moeten verdedigen. We hebben genoeg kwaliteiten om de bal in de ploeg te houden en PSG in de problemen te brengen.”

PSG is in eigen land de absolute top. Zlatan Ibrahimovic en co. hebben maar liefst 24 punten voorsprong op eerste achtervolger Monaco. “Als je het zo bekijkt, zijn zij favoriet”, aldus Courtois. “Maar ons niveau in de Champions League is verschillend van dat in de Premier League (waar Chelsea na 26 speeldagen pas twaalfde staat in het klassement).”

Seizoen redden

Chelsea heeft van de Champions League een hoofddoel gemaakt om zijn seizoen te redden. “Van december tot nu zijn we bezig geweest met ons te herstellen, maar we verlangen er ook erg naar om die volgende ronde van de Champions League te bereiken”, zegt trainer Guus Hiddink. Over PSG: “Zij bouwen aan een heel sterk team. Zij domineren de Franse competitie en nu focussen zij zich op de Champions League. Een grote club wil ooit eens die Champions League winnen.”

“Hazard moet tonen dat hij een topspeler is”

Guus Hiddink reageerde ook op het openlijke geflirt van Eden Hazard met de Franse topclub. In een interview met de Franse krant Le Parisien verklaarde hij niet van plan te zijn om Chelsea te verlaten. Al gaf hij wel toe dat het moeilijk zou zijn om een bod van PSG of Real Madrid naast zich neer te leggen. “Hazard moet eerst weer fit worden en tonen dat hij een topspeler is”, zegt Hiddink. “Op die manier kan hij opnieuw van grote waarde zijn voor ons. Binnenkort zullen er nog meer speculaties de ronde gaan, maar daar doe ik niet aan mee.”

De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Chelsea is vanavond LIVE te volgen bij 2BE. We beginnen eraan om 20u20!