UEFA voorziet extra tickets voor EK2016

De Europese Voetbalbond UEFA gaat extra tickets vrijmaken voor de drie groepswedstrijden van de Rode Duivels op het komende EK in Frankrijk. Dat heeft supportersvereniging 1895 laten weten. Vrijdag was er nog deining rond de ticketverdeling ontstaan omdat er onvoldoende rekening gehouden werd met de supportersranking.

"De KBVB heeft de voorbije dagen met UEFA onderhandeld in verband met de toewijzing van de tickets voor UEFA Euro 2016", klinkt het bij de Voetbalbond. "1895 heeft sinds vrijdagmiddag heel wat e-mails ontvangen, met eenieders individueel geval. Aan de hand van de vele voorbeelden is de KBVB samen met UEFA op zoek naar een oplossing. De toewijzing die vrijdag door UEFA is gebeurd is onomkeerbaar. Supporters die vrijdag tickets bevestigd hebben gekregen, zullen die niet meer geannuleerd zien."

Oplossing
Toch is er een oplossing in de maak. "UEFA bevestigde dat het al zeker extra tickets zal vrijmaken voor onze drie groepswedstrijden. Het exacte aantal en de opsplitsing per categorie is nog niet gekend. 1895 doet er alles aan om deze aantallen zo hoog mogelijk te maken. De toewijzing van deze extra tickets zal zo snel mogelijk gebeuren. De verdeling zal deze keer uitgevoerd worden door 1895, zodat de ranking nu wel correct kan gerespecteerd worden", aldus de supporterskoepel.

Puntensysteem
"1895 heeft hier samen met UEFA aan gewerkt. 1895 had eerder het puntensysteem overhandigd aan UEFA en heeft vrijdag opgemerkt dat er een fout was in de toepassing van de ranking. Er zullen extra tickets beschikbaar zijn voor Belgische supporters en daar zijn we tevreden om. 1895 dankt de supporters voor het geduld. Van zodra er meer nieuws is zal 1895 de supporters contacteren."

Bekijk ook: 

 

191 keer bekeken