Blanc: "Uitspraken Aurier meelijwekkend"

Paris Saint-Germain ontvangt dinsdagavond Chelsea in het Parc des Princes voor de achtste finales in de Champions League. Verdediger Serge Aurier is er niet bij. Hij is door zijn club voor onbepaalde tijd uit de kern gezet na kwetsende uitspraken over trainer Laurent Blanc en enkele ploegmaats.

Op de persconferentie voor het duel tussen PSG en Chelsea reageerde Laurent Blanc op die uitspraken. “We leven in een democratie en we mogen gelukkig zijn dat we in een land leven waar je een eigen mening mag hebben. Twee jaar geleden overtuigde ik de club om hem naar Parijs te halen. En dat is nu zijn manier om me te bedanken. Ik vind dat meelijwekkend.”

De rechtsback van PSG noemde zijn trainer in een video een “janet” die Zlatan Ibrahimovic “bij zijn ballen heeft”. Ook Angel Di Maria, Gregory van der Wiel en doelman Sirigu moesten het ontgelden. De speler excuseerde zich ondertussen op de website van de club, maar werd door PSG voor onbepaalde tijd uit de kern gezet.

“Club boekt vooruitgang”

Paris Saint-Germain is in eigen land zo goed als onklopbaar, maar op Europees niveau kwam de club de voorbije jaren telkens een tikkeltje te kort om tot het einde mee te doen. “Ik denk dat de aandacht van in het bijzonder buitenlandse media aantoont dat de club vooruitgang boekt”, vertelt Laurent Blanc. “Naar PSG komen wordt een sportieve overweging. Op sportief niveau beginnen mensen te geloven dat PSG de Champions League kan winnen. Dat is een goede zaak en het toont dat PSG op het juiste spoor zit.”