Man U eert Bobby Charlton met tribune

De South Stand van Old Trafford, het stadion van Manchester United, krijgt begin april een nieuwe naam. De tribune wordt dan omgedoopt tot de “Sir Bobby Charlton Stand”, een eerbetoon aan clublegende Bobby Charlton.

Dit jaar is het zestig jaar geleden dat Sir Bobby Charlton zijn debuut maakte bij Manchester United. Naar aanleiding van die gebeurtenis besliste de club om een van de tribunes naar de clublegende te vernoemen. “Bobby is eenvoudigweg de meest iconische figuur in de Engelse voetbalgeschiedenis. Als speler, diplomaat, gentleman en zich onvermoeibaar inzettend voor liefdadigheid, vertegenwoordigt hij alles wat goed is binnen het voetbal en Manchester United”, legt Ed Woodward, de vicevoorzitter van Man U uit.

Charlton zelf voelt zich vereerd: “Dit is een grote eer. Ik ben erg trots dat de club de South Stand naar mij zal vernoemen. Manchester United is zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven en het Theatre of Dreams heeft me zoveel mooie herinneringen geschonken.”

Clublegende

Sir Bobby Charlton debuteerde op 6 oktober 1956 bij Manchester United. In totaal speelde de aanvaller 758 wedstrijden in het shirt van The Red Devils en maakte hij 249 doelpunten. In 1968 won hij met de club de Europacup I en daarnaast speelde hij drie keer kampioen met de Mancunians. Voor de Engelse nationale ploeg verzamelde hij 106 caps. In 1966 kroonde hij zich met de “Three Lions” tot wereldkampioen en in datzelfde jaar kreeg hij de Ballon d’Or. Charlton overleefde in 1958 ook de vliegtuigcrash in München, waarbij onder meer acht van zijn ploegmaats bij Manchester United om het leven kwamen.

De nieuwe tribunenaam wordt op 2 april officieel bekendgemaakt, vlak voor de thuiswedstrijd tegen Everton. Enkele belangrijke personen uit het leven van Bobby Charlton en uit de voetbalwereld zullen daarbij aanwezig zijn. 

111 keer gelezen