PENALTYKILLER GILLET HELPT MECHELEN AAN ZEGE

Bekijk het verslag vanaf 0:30

KV Mechelen heeft de laatste wedstrijd van speeldag 26 in de Jupiler Pro League met 0-3 gewonnen van STVV. Een hoofdrol was opnieuw weggelegd voor doelman Jean-François Gillet die een penalty stopte en Mechelen zo op weg zette naar de zege. Het is pas de tweede overwinning op verplaatsing voor Mechelen dit seizoen. 

De eerste helft kwam traag op gang. Pas na een half uur brak de wedstrijd open toen STVV een penalty kreeg en Benito Raman zich achter de bal zette. Het lukte hem niet om penaltykiller Jean-François Gillet te kloppen, want de doelman pakte stopte voor de vijfde keer dit seizoen een penalty. Enkele minuten later was het Mechelen dat een strafschop claimde na een fout op Verdier, maar scheidsrechter Van Driessche besloot niet te fluiten.

Het was Mechelen dat in de tweede helft het nadrukkelijkst naar de openingstreffer op zoek ging en die ook vond. Eerst miste Paulussen nog een open kans en was er een goede redding van Dutoit op een inzet van Rits, maar op de daaropvolgende corner was het dan wel raak. Verdier verlengde slim naar de tweede paal en daar kon aanvoerder De Petter de 0-1 vrijstaand binnenlopen. STVV voerde de druk op in het laatste kwartier, maar de gelijkmaker bleef uit. De Kanaries eindigden de wedstrijd zelfs nog met tien man nadat Bagayoko een tweede gele kaart kreeg. In de slotminuut verdubbelde Hanni nog de score na een goed uitgespeelde counter en in de extra tijd zetten Glenn Claes de zware 0-3 eindstand op het bord.

KV Mechelen doet een gouden zaak in de stand en neemt opnieuw afstand van de laatste plaatsen, het springt van 12 naar 9 en heeft nu 30 punten. STVV staat op de elfde plaats en telt één punt minder dan Mechelen.

1833 keer bekeken