Westerlo smeert Standard 2-0 verlies aan

Bekijk het verslag vanaf 18:00

Westerlo heeft zich geknokt naar een 2-0 overwinning tegen Standard. In een betere tweede helft kon de thuisploeg het verschil maken na doelpunten van De Ceulaer en topschutter Gounongbe. Westerlo is niet langer laatste, voor Standard is Play-off 1 iets verder weg.

Standard koos voluit voor de aanval, Tetteh mocht na 12 minuten alleen opduiken voor Van Langendonck, maar de doelman ging twee keer goed plat. Daarna werd het spel wat slordiger. Weinig combinaties en weinig doelkansen aan beide kanten. Standard nam wel het initiatief, maar kon niet meer gevaarlijk zijn. Westerlo maakte bijzonder weinig klaar in voor de pauze

De tweede helft bracht beterschap. Westerlo ontsnapte na een ultieme reflex van Van Langendonck op een kopbal van Tetteh. De thuisploeg kon daarna een eerste keer prikken en het was meteen raak. De Ceulaer was sneller dan zijn verdediger en knalde de 1-0 in doel. Nauwelijks 3 minuten later ging Gounongbe liggen in de zestien, hij zette zelf de penalty om en zorgde zo voor de dubbele voorsprong. Standard was van slag en kon enkel nog dreigen via invaller Emond. Zijn trap belandde op de paal. Westerlo was iets scherper voor doel en won zo met 2-0. Door die zege springt het naar een 14e plaats.